Index Oglasi – Najbrže rastući besplatni oglasnik

Index Oglasi – Najbrže rastući besplatni oglasnik

Index Oglasi  Najbrže rastući oglasnik u Hrvatskoj. Predajte oglas za svoj auto, stan, posao ili apartman POTPUNO BESPLATNO. Sad i zauvijek, jer besplatni oglasi trebaju biti – besplatni.

OSOBNI AUTOMOBILI

OSOBNI AUTOMOBILI

NAJAM STANOVA

NAJAM STANOVA

PRODAJA STANOVA

PRODAJA STANOVA

PRODAJA KUĆA

PRODAJA KUĆA

POSLOVI

POSLOVI

NAJAM APARTMANA

NAJAM APARTMANA

FAQ

1.Gdje se unose slike?
Slike se unose u trećem tj. Zadnjem koraku predaje oglasa.

2.Koja je maksimalna veličina slike?
Maksimalna veličina slike je 8MB.

3.Kako se može objaviti više slika istovremeno?
Više slika istovremeno može se objaviti tako da se sve slike koje se žele objaviti pripreme u jednom folderu koji se putam drag and drop sistema povuče u koraku dodaj slike.

4.Kome se možemo obratiti za prijedloge i savjete?
Za sve prijedloge i savjete možete poslati mail na indexoglasi@margon.hr

5.Kako napisati/objaviti odličan mali oglas?
Postavljanje oglasa na Index Oglasi je jednostavno i brzo te potpuno besplatno! Napraviti sjajan mali oglas je jednostavno ako pratite ovih nekoliko uputa.

5.1.Jasan i precizan naslov
Najvažniji dio sadržaja oglasa je naslov. Precizan i jasan naslov koji se odnosi na predmet oglasa će vam donijeti puno veću pozornost potencijalnih kupaca, a na tražilici oglasa s kvalitetnim naslovom biti ćete na vrhu pretraga.

5.2.Opis oglasa
Što više informacija – oglas će biti kvalitetniji. Piši točne i istinite informacije, ubaci što više detalja u opis oglasa i tvoj će oglas imati puno veću šansu za prodaju. Pametno je i dodati malo osobnosti u oglas te slobodno opisati neku posebnost koja je vezana uz oglas, opisati oglas na zanimljiv, duhovit način će privući veći broj potencijalnih kupaca.

5.3.Fotografije
Iznimno važan dio malog oglasa su fotografije. Ako je moguće obavezno dodajte fotografije uz mali oglas jer time značajno povećavate mogućnost prodaje. Maksimalni broj fotografija je 10, a maksimalna veličina je 8MB. Index Oglasi podržavaju sve standardne formate fotografija. Iznimka je kategorija Nekretnine gdje je maksimalni broj fotografija 20.

Fotografiju ili tlocrt možete dodati klikom na okvir u kojem plavim slovima piše „Dodaj fotografije“, čime će se otvoriti preglednik na vašem računalu gdje zatim odaberete fotografiju i kliknete „Open“.

Drugi način dodavanja fotografija je da kliknete lijevom tipkom miša na fotografiju na vašem računalu i povučete je u okvir u kojem piše „Dodaj fotografije“.

Fotografiju možete ukloniti klikom na X u njenom gornjem desnom uglu.

5.4.Cijena
Obavezno unesite cijenu proizvoda. Ne navođenjem cijene značajno umanjujete mogućnost kontaktiranja od strane zainteresiranih kupaca i samu prodaju oglasa. Ako cijena oglasa ne opisuje u potpunosti vrijednost stvari, proizvoda ili usluge navedi dodatno pojašnjenje u opisu oglasa.

5.5.Kontakt podaci
Prilikom registracije je bitno da navedete svoj broj mobilnog ili fiksnog telefona. Telefonski kontakt će ubrzati komunikaciju i dati kupcima do znanja da ste spremni dati dodatne informacije što će također vašem oglasu dati veću vjerodostojnost.

6. Koliko dugo je aktivan oglas?
Oglas je aktivan godinu dana od dana aktivacije.

Pravila korištenja

Korištenje stranica i registracija

1. Trgovačko društvo Index promocija d.o.o. vlasnik je svih stranica na internetskoj adresi oglasi.index.hr.

2. Pristupanjem i/ili registracijom na stranicama oglasi.index.hr, Vi kao korisnik prihvaćate sva utvrđena pravila i uvjete korištenja te se obvezujete redovito pratiti njihove eventualne izmjene. Pristupom ovim stranicama prihvaćate da ste upoznati s aktualnim pravilima i uvjetima njihova korištenja.

2.1. Društvo Index promocija d.o.o. zadržava pravo promjene i prilagodbe uvjeta korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku, a sve naknadne promjene stupaju na snagu u trenutku njihove objave.

3. Korisnici se ovim oglasnikom mogu služiti na jedan od sljedećih načina:
• postavljanje/objava malih oglasa, ili
• pretraživanje malih oglasa.

3.1. Za svako oglašavanje koje prelazi predviđene okvire ili korištenje oglasnika na neki drugi način, Korisnike molimo da kontaktiraju društvo Indeks promocija d.o.o.

4. Za plasiranje malih oglasa na stranici oglasi.index.hr, korisnik je dužan završiti postupak registracije koji uključuje njegove opće i kontakt podatke, sukladno predviđenim rubrikama na registracijskom obrascu. Za točnost svih navedenih podatka korisnik jamči sukladno zakonu.

4.1. Prikupljanje traženih podataka temelji se na odredbama Zakona o zabrani i sprečavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, te će sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, prikupljeni osobni podaci biti pohranjeni u zbirci osobnih podataka čiji je voditelj Index promocija d.o.o.

4.2. Postavljanje/prijava oglasa, tumači se kao korisnikov zahtjev da njegov oglas bude objavljen i dostupan na stranicama oglasi.index.hr. Samim time, korisnik pristaje da objavljeni oglas sadrži i pojedine osobne podatke (broj telefona, e-mail adresu ili sl.) te prihvaća da su ti podaci dostupni i drugim osobama koje imaju pristup internetu.

Odgovornost korisnika za sadržaj

5. Korisnik je odgovoran za sav objavljeni sadržaj (poruke, prikaze, fotografije, video, oglase i drugi sadržaj) koji se prikazuje pod njegovim korisničkim imenom, neovisno o tome je li takav sadržaj objavljen direktno ili je prenesen ili povezan linkom iz samog oglasa.

5.1. Naglašava se da oglasnik ne daje niti može davati bilo kakvu vrstu jamstava u pogledu točnosti, autentičnosti ili potpunosti sadržaja koji objavljuje Korisnik te je sva odgovornost isključivo na osobi pod čijim je korisničkim imenom sadržaj objavljen. U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih osoba, po bilo kakvoj osnovi, prema oglasi.index.hr, a vezano uz sadržaj objavljenih oglasa, korisnik preuzima odgovornost i obvezu da poduzme sve radnje u svrhu zaštite društva Index promocija d.o.o. Svaku štetu koja nastane temeljem zahtjeva trećih osoba, i to po bilo kojoj osnovi vezanoj uz dostavljeni materijal, korisnik je dužan nadoknaditi društvu Index promocija d.o.o.

5.2. Sadržaj koji je nezakonit po bilo kojoj osnovi, a posebno sadržaj koji uključuje klevete, uvrede i prijetnje, koji je na drugi način štetan i/ili uznemirujući te kojim se na bilo koji način nanosi šteta ili uznemirava maloljetne osobe, smatra se nedopuštenim sadržajem. Isto se odnosi i na sadržaj kojim se krše autorska, srodna ili druga prava trećih osoba.

5.3. Nedopuštenim sadržajem smatra se i iznošenje osobnih podatka drugih osoba, bez njihova izričitog odobrenja.

5.4. Posebno se zabranjuju oglasi koji potiču na sudjelovanje u mrežnim marketinzima i piramidalnim shemama, kao i oglasi koji pozivaju na igranje nedopuštenih igara na sreću.

5.5. Korisnik se, imajući u vidu sve navedeno, pristupom ovim stranicama obvezuje da neće objavljivati oglase ili drugi sadržaj koji je u suprotnosti s ovim pravilima te propisima, zakonima i Ustavom Republike Hrvatske.

5.6. Zabranjuje se oglašavanje duhanskih proizvoda i alkoholnih pića, lijekova, homeopatskih i medicinskih proizvoda, veterinsko – medicinskih proizvoda, droga, kemikalija i biocisnih pripravaka te oružja te će svi takvi oglasi odmah biti deaktivirani.

Prijava nedozvoljenog sadržaja

6. Korisnik prihvaća da oglasi.index.hr nisu u mogućnosti kontrolirati i nadzirati dopuštenost cjelokupnog sadržaja oglasnika.

6.1. Korisnik koji smatra da su mu nekim oglasom ili drugim sadržajem koji je objavljen na stranicama oglasi.index.hr povrijeđena prava ili ako smatra da je određeni sadržaj nezakonit ili nedopušten po bilo kojoj osnovi, obvezuje se takav sadržaj prijaviti odmah, uz navođenje razloga za podnošenje prijave.

6.2. Oglasi.index.hr će u najkraćem roku razmotriti osnovanost prijave korisnika i, u slučaju utvrđenja nedozvoljenog/nezakonitog sadržaja, poduzeti sve raspoložive mjere za njihovu zaštitu.

Pravila za postavljanje malih oglasa

7. Svi oglasi postavljeni putem tipke „Predaj oglas besplatno“, kao i oni koji su preneseni direktno putem softvera s drugih stranica u bazu oglasa, smatraju se malim oglasima, a u daljnjem tekstu ovih Pravila i uvjeta označeni su nazivom „oglas“. Svi oglasi moraju biti napisani na hrvatskom jeziku.

8. Naslov oglasa mora opisivati predmet prodaje te ga nije dopušteno naglašavati nepotrebnim ili ponavljajućim znakovima koji ne doprinose smislu naslova niti je u naslov dozvoljeno dodavati linkove na druge web stranice.

9. Svaki oglas mora sadržajno pripadati u primjerenu ili u po smislu najbližu rubriku, a rubrika „Ostalo“ predviđena je isključivo za oglase koje nije moguće svrstati u neku od drugih predviđenih rubrika. Nije dopuštena objava oglasa za isti predmet u dvije ili više različitih rubrika.

10. Svaki oglas treba sadržavati konkretne podatke o predmetu ili usluzi koja se prodaje, s time da se opis nužno mora odnositi samo na predmet prodaje u naslovu oglasa. Nije dopušteno oglašavanje ostalih predmeta, usluga, potražnje ili bilo čega drugog što nije direktno predmet prodaje, definiran naslovom i/ili slikom. Slike u oglasu moraju biti slike predmeta koji se prodaje ili njemu istovjetnog predmeta. Posebno se zabranjuje objava logotipa, banera i slično, pod izlikom postavljanja malog oglasa.

11. Nije dopušteno staviti jedan oglas za cijelu listu proizvoda, osim ako se ne radi o setu, što znači da je jednim oglasom dopušteno oglašavanje samo jednog predmeta ili jednog seta. Korisnik može imati samo jedno korisničko ime i za jedan predmet može predati samo jedan oglas. S druge strane, Korisnici nisu ograničeni količinom/brojem pojedinih oglasa koje mogu objaviti u oglasniku, dok se pridržavaju svih navedenih pravila.

12. U sadržaju oglasa dopušteno je postavljanje jednog linka (internetska veza), i to samo ako vodi na dodatni opis predmeta ili seta u naslovu oglasa. Posebno se zabranjuju linkovi na ostale internetske oglasnike. Oglasi.index.hr zadržava pravo odlučivanja o odobrenju za postavljanje/objavu pojedinih linkova.

13. Oglasi.index.hr nije odgovoran za štetu bilo koje vrste koja nastane kao posljedica međusobnih odnosa korisnika. Svi eventualni sporovi nastali iz takvih odnosa (temeljem istinitosti podataka o predmetu i cijeni ponude, o korisniku, oglašivaču, sadržaju ponude i sl.) rješavaju se isključivo između korisnika.

Pravo na izmjenu ili uklanjanje oglasa

14. Oglasi.index.hr zadržava pravo eventualnih izmjena (lektorske intervencije i slične dopune) objavljenih oglasa, pridržavajući se pravila da sadržaj i smisao samog oglasa mijenja u najmanjoj mogućoj mjeri.

15. Oglasi.index.hr ima pravo, bez ikakve najave ili pitanja, izmijeniti, premjestiti, izbrisati ili iz objave isključiti oglase koji grubo vrijeđaju ova pravila, ili je ispunjen jedan ili više od sljedećih uvjeta:

– oglas je prijavljen ili je na drugi način utvrđeno da predstavlja nedozvoljen i/ili nezakonit sadržaj, odnosno da je protivan ovim pravilima i uvjetima korištenja ili zakonima i Ustavu RH;
– oglas je predan u pogrešnu rubriku ili je u naknadno kreirana nova rubrika koja bolje odgovara sadržaju i predmetu oglasa;
– sadržaj oglasa sadrži govor mržnje, (dječje) pornografske materijale ili druge materijale koji su po hrvatskom zakonu zabranjeni;
– postoji prijava ili osnovana sumnja da se oglašava ukradena ili ilegalna roba;
– oglas na bilo koji način narušava kvalitetu doživljaja ili razine komunikacije na oglasniku.

Ostale dužnosti korisnika

16. Objavom oglasa korisnik neopozivo ovlašćuje oglasi.index.hr da taj sadržaj koristi, kopira, objavljuje te distribuira i na drugim platformama, uz uvjet da se, u takvim objavama, ne objavljuju korisnikovi osobni podaci, nego isključivo sadržaj oglasa i/ili link na stranicu oglasi.index.hr.

17. Objavom oglasa korisnik se obvezuje da će savjesno odgovarati na telefonske ili e-mail upite vezane uz predane oglase te da će povremeno pregledavati poštu na adresi s kojom se registrirao.

18. Korisnik je odgovoran za sigurnost vlastite korisničke lozinke i ovime se obavezuje na njene periodičke izmjene. Oglasi.index.hr ne odgovara i ne može odgovarati za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali se obavezuje djelovati u najkraćem razumnom roku nakon što korisnik prijavi eventualnu zlouporabu.

19. Korisnik pristaje povremeno primati elektroničku poštu koja je povezana s aktivnostima stranice oglasi.index.hr., prihvaćajući da ta elektronička pošta povremeno može sadržavati i reklamne poruke. Korisnik u bilo koje vrijeme može pismeno zahtijevati da oglasi.index.hr trajno ili privremeno prestane koristiti njegove osobne podatke za slanje takvih poruka.

20. S obzirom da oglasi.index.hr ne može korisnicima jamčiti pristup sadržaju postavljenog oglasa nakon što je istekao, korisnicima se predlaže samostalno pohranjivanje sadržaja i slika oglasa.

Korištenje osobnih podataka od strane oglasnika

21. Oglasi.index.hr se obvezuje da će dobivene podatke koristiti samo u svrhe za koje su dobiveni, a to je u svrhu djelovanja sustava te za komunikaciju elektroničkom poštom, što uključuje uporabu i obradu. Korisnik registracijom i korištenjem ovog oglasnika to izrijekom dopušta.

22. Za analizu svoje internetske stranice koristimo software pomoću kojeg stječemo znanje potrebno za poboljšavanje kvalitete forme i sadržaja našeg oglasnika. S tim u vezi koriste se i tzv. kolačići (tekstovne datoteke koje se pohranjuju na računalu posjetitelja internetske stranice) koji omogućavaju prepoznavanje korisnika prigodom svakog idućeg posjeta stranici. Kolačići se mogu odbiti ili izbrisati putem odgovarajućih alata, no to može dovesti do ometanja nekih funkcija oglasnika. Osim kolačića prikupljamo i pohranjujemo i neke tehničke podatke, uključujući trenutnu IP adresu korisnika. Naglašavamo da, ni u kom slučaju, ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza tih podataka ni do prikupljanja osobnih podataka niti se ti podaci povezuju s osobnim podacima koje je korisnik eventualno obznanio. Korištenjem ove internetske stranice dajete svoju suglasnost za gore opisani način provođenja analize korištenja ove internetske stranice.

Prijelazne i završne odredbe

23. Zabranjeno je kopiranje i uporaba bilo kojeg dijela stranice oglasi.index.hr, uključivo sa svim podacima koje daju korisnici, bez prethodnog pismenog dopuštenja društva Index promocija d.o.o.

24. Index promocija d.o.o. ne odgovara za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati zbog prekida dostupnosti, ne objavljivanja, odnosno brisanja oglasa ili pogrešaka u djelovanju web stranica.

25. Oglasi.index.hr zadržava pravo trenutno s popisa korisnika brisati one korisnike koji su prekršili ova pravila i uvjete ili na drugi način usporavali ili ometali rad stranica. Index promocija d.o.o. također zadržava pravo poduzeti dodatne odgovarajuće mjere protiv takvih osoba.

26. Uvjeti i odnosi između korisnika i društva Index promocija d.o.o. podliježu zakonima Republike Hrvatske. U slučaju spora nadležan je stvarno nadležan sud u Zagrebu.

Uvjeti korištenja

 1. Korištenjem bilo kojeg dijela Index.hr portala i svih njegovih dijelova i podsiteova (Vijesti.net, Izbori.net, Vlast.net itd.) tvrtke Index promocija d.o.o (u nastavku samo Index.hr) automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.
 2. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Index.hr portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.
 3. Niti jedan dio Index.hr portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.
Index.hr portal
 1. “Index promocija d.o.o.” posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Index.hr portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Index.hr portala, ukoliko ne krše pravila korištenja.
 2. Index.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.
 3. Index.hr sadržaje objavljuje u dobroj vjeri. Sve sadržaje Index.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.
 4. Pristup Index.hr portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.
Autorska prava
 1. Index.hr je nositelj autorskih prava na svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizalni i audio materijali, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Index.hr portala i podložno je tužbi.
  1. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Index.hr, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
  2. Korisnik koji smatra da je Index.hr povrijedio njegova autorska prava ovlašten je takav sadržaj odmah prijaviti redakciji portala ili društvu INDEX PROMOCIJA d.o.o. Index.hr će svaku takvu prijavu razmotriti odmah te, u slučaju utvrđivanja povrede, u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.
Linkovi na vanjske stranice
 1. Index.hr sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Index.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.
Zaštita privatnosti
 1. Index.hr štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.
 2. Index.hr se obavezuje da će u dobroj vjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.
 3. Index.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima, dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Index.hr koristi kako bi imao informacije o svojim korisnicima te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd.
 4. Index.hr obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće, bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika, prodavati ili distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika, bez odavanja privatnih podataka.
 5. Index.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Index.hr portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.
Kolačići (cookies)
 1. Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.
 2. Kako bi ova web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu, a prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće vam biti dostupne.
  1. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, uklonite spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.
Kako onemogućiti kolačiće?
 1. Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom). Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama index.hr.
Što su privremeni kolačići?
 1. Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.
Što su stalni kolačići?
 1. Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.
Što su kolačići od prve strane?
 1. Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.
Što su kolačići treće strane?
 1. Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.
Da li index.hr koristi kolačiće?
 1. Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.
 2. Index.hr koristi sljedeće kolačiće:
  •  Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji istječu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).
  •  Trajni kolačići (Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete. Index.hr koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su “Ostanite prijavljeni”, što korisnicima olakšava pristup portalu kao registriranom korisniku. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, u svrhu poboljšavanja web stranice i prilagođavanja vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.
Da li na web stranici ima kolačića treće strane?
 1. Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:
  •  Društvene mreže – korisnici mogu dijeliti objave na društevnim mrežama Facebook i Google+ koje postavljaju korisniku kolačiće.
  •  Mjerenje posjećenosti – Index.hr koristi Google analytics – servis za mjerenje posjećenosti. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete to učiniti tu.
  •  Oglašavanje
Dodatne informacija oko isključivanja kolačića
 1. Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.Više se možete informirati na sljedećim linkovima:
  •  https://www.allaboutcookies.org/
  •  https://www.youronlinechoices.eu/
  •  https://www.aboutads.info/choices/
Registrirani korisnici
 1. Registriranjem na Index.hr portal korisnik je obavezan završiti postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati login i password.
 2. Index.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve sadržaje obavljene pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.
  1. Index.hr je ovlašten, po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave, u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.
  2. Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.
  3. Index.hr zadržava pravo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uvjete korištenja.
 3. Korisnik je dužan odmah prijaviti Index.hr portalu neovlašteno korištenje njegovog accounta. Index.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.
Mail i drugi komunikacijski servisi
 1. Index.hr omogućuje posjetiteljima besplatno korištenje web maila pod uvjetom da ne krše pravila korištenja Index.hr portala, kao niti specifična pravila koja vrijede za e-mail.
  1. Korištenjem komunikacijskih servisa obvezujete se da ćete slati i primati materijale koji su zakoniti i odgovarajući pojedinom servisu.
Nedozvoljeni sadržaj
 1. Prilikom korištenja portala Index.hr nije dozvoljeno:
  •  koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja
  •  maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način vrijeđati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa
  •  objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj
  •  uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima
  •  uploadati fileove koji sadržavaju viruse, crve, trojane ili bilo kakav software koji nanosi štetu
  •  lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika
  •  sugerirati na bilo koji način da ste u službenom odnosu s Index.hr portalom
  •  kršiti bilo koji važeći zakon
 2. Index.hr nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave, bez obavijesti, ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s pravilima.
 3. Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno, u dobroj namjeri, a Index.hr ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.
Pravila komentiranja
 1. Svim korisnicima portala Index.hr strogo je zabranjeno:
  •  Prijetiti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima članaka, a što može rezultirati i kaznenim progonom
  •  Iznošenje uvreda ili vrijeđanje bilo koje osobe ili skupine na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti te govor mržnje i propagiranje nasilja
  •  Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka
  •  Objavljivanje neistinitih informacija o osobama i događajima, s ciljem zavaravanja ili klevete, te “trollanje”, odnosno namjerno provociranje drugih komentatora
  •  Oglašavanje, netematski sadržaj, spam, kršenje autorskih prava
  •  Upotreba psovki, osim u slučaju kada se koriste kao stilski izraz, odnosno kad nisu nekome izravno upućene
  •  Pisanje bilo kojim pismom osim latinice
  •  Vrijeđanje ostalih korisnika i njihovih komentara, autora članaka, te izravnih ili neizravnih subjekta članaka
  1. Nije dozvoljeno prijeteće ili nametljivo ponašanje, namjerno ometanje diskusija umetanjem repetitivnih i/ili nesadržajnih poruka i komentara.
  2. Korisnik je osobno odgovoran za sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na web servisu, budući da portal Index.hr ne može kontrolirati i/ili revidirati svaku objavu korisnika niti odgovara za sadržaj iste.
  3. Index.hr pridržava pravo ukloniti, premjestiti i/ili urediti svaku objavu koja po njegovoj slobodnoj ocjeni predstavlja kršenje ovih Uvjeta i pravila komentiranja. U slučaju teškog ili učestalog kršenja Uvjeta, Index.hr pridržava pravo izbrisati korisnika iz arhive, čime će se automatski izbrisati svi njegovi prethodni komentari.
Prijava nedozvoljenog sadržaja
 1. Index.hr ima iznimno velik broj korisnika koji u realnom vremenu, samostalno objavljuju kometare pa nije u mogućnosti kontrolirati cjelokupni sadržaj korisnika, objavljen na takav način.
 2. Svaka osoba koja smatra da je neki od korisnika portala Index.hr, svojim komentarom ili drugim objavljenim sadržajem povrijedio njena prava ili prava trećih osoba, dužna je takav sadržaj odmah prijaviti portalu Index.hr, putem e-mail adrese kontak@index.hr .
 3. Nakon prijave nedozvoljenog sadržaja iz toč. 34., Index.hr će, u slučaju utvrđenja da se radi o nedozvoljenom sadržaju i povredi ovih Uvjeta korištenja, odmah ukloniti prijavljeni sadržaj.
Poruke Index.hr-a i sponzora
 1. Index.hr može registriranim korisnicima povremeno poslati obavijesti Index.hr portala i sponzor
Modificiranje i promjene pravila
 1. Index.hr zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira ova pravila korištenja. O važnim promjenama i dopunama, Index.hr može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem novih pravila na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Index.hr portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.
PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem portala www.index.hr.

Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.

Čvrsto smo predani čuvanju informacija o vama i vašoj obitelji. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istodobno, nijedna usluga ne može biti potpuno sigurna – ako imate razloga misliti da su vaš korisnički račun ili osobni podaci izloženi riziku, na primjer, ako je netko mogao saznati vašu lozinku, odmah nam se javite, putem mail adrese zastitapodataka@index.hr.

Popunjavanjem naših obrazaca za registraciju (na primjer putem naših web stranica ili mobilnih aplikacija (“aplikacije”) ili kontinuiranim korištenjem naših usluga, pristajete na korištenje vaših osobnih podataka u skladu s ovim pravilima.

Voditelj obrade podataka je društvo INDEX PROMOCIJA d.o.o., Radnička cesta 37 b, 10 000 Zagreb.

1. PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo.

1.1 Informacije koje nam dajete
1.1.1 Informacije nužne za korištenje Indexa i Index oglasa

Tražimo i prikupljamo sljedeće osobne podatke o vama, kada se registrirate kao korisnik Index-a i/ili Index oglasa. Ove informacije su neophodne za odgovarajuću provedbu ugovora između vas i nas i omogućuju nam da ostvarujemo naše pravne i zakonske obveze. Ove informacije ne dijelimo s trećim osobama, osim u izuzetnim slučajevima, i samo uz vaš izričiti pristanak. Bez pružanja navedenih informacija možda vam nećemo moći pružiti sve tražene usluge.

Informacije za otvaranje korisničkog računa – kada se prijavite kao korisnik Index-a ili Index oglasa, zahtjevamo određene informacije kao što su: vaše ime, prezime, adresa e-pošte i datum rođenja i sl.

Profil i informacije o oglasu – da biste upotrebljavali određene značajke Index-a i Index oglasa, možemo vas tražiti dodatne informacije, što može uključivati vašu adresu, telefonski broj, fotografije i sliku profila.

Podaci o potvrdi identiteta – da bismo stvorili i održali pouzdano i sigurno okruženje, možemo prikupljati podatke sa svrhom provjere vašeg identiteta (kao što su slike vaše izdane osobne iskaznice, putovnica, ili vozačka dozvola, kako to dopuštaju važeći zakoni) ili druge podatke o autentičnosti.

Komunikacije s Indexom ili Index oglasima i ostalim korisnicima Indexa – kada komunicirate s ovlaštenim osobama Indexa ili Index oglasa ili koristite stranicu Indexa a za komunikaciju s drugim korisnicima, prikupljamo informacije o vašoj komunikaciji i svim informacijama koje ste, na taj način, odlučili pružiti.

1.1.2 Podaci koje ste nam poslali

Možete nam poslati i neke dodatne osobne podatke kako bismo uspostavili bolji korisnički doživljaj. Ove se dodatne informacije obrađuju na temelju vašeg pristanka.

Dodatne informacije o korisničkom računu – možete odabrati pružanje dodatnih informacija, kao dio vašeg korisničkog računa (kao što su spol, željeni jezik, grad i osobni opis). Neke od tih informacija navedenih u postavkama računa dio su vaše stranice javnog profila i bit će javno vidljive drugima.

Drugi podaci – možete nam dati i druge informacije, prilikom popunjavanja obrazaca, provođenja pretraživanja, ažuriranja ili dodavanja informacija vašem korisničkom računu, odgovaranja na ankete, objavljivanja na forumima, sudjelovanja u promocijama ili korištenja drugih značajki Index-a.

Zakon Europske unije postavlja posebna pravila za obrađivanje “posebnih kategorija osobnih podataka”, koji uključuju vjersko opredjeljenje, političko opredjeljenje te zanimaju li vas muškarci ili žene. Dopuštamo vam da takve podatke objavite, kako bi ih mogli vidjeti ljudi koje vi odaberete. Odlučite li dodati takve podatke, mi ih primamo, obrađujemo i pohranjujemo. Takve podatke upotrijebit ćemo samo uz vaše dopuštenje.

1.2 Informacije koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja Indexa i Index oglasa

Kada koristite Index i Index oglase, automatski prikupljamo neke informacije, uključujući osobne podatke, o uslugama koje koristite i načinu na koji ih upotrebljavate. Ove informacije potrebne su za odgovarajuće izvršenje ugovora između vas i nas, kako bismo postupali u skladu sa našim pravnim i zakonskim obvezama i imajući u vidu naš legitiman interes za pružanje i poboljšanje usluga Indexa.

Informacije o geografskoj lokaciji – kada koristite određene usluge Indexa, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja, kako bi vam pružili bolji korisnički doživljaj. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u izborniku postavki uređaja. Index može prikupljati te podatke čak i kada ne upotrebljavate aplikaciju, ako je ta veza omogućena putem vaših postavki ili dozvola za uređaj.

Informacije o načinu korištenja Indexa – prikupljamo informacije o vašim interakcijama putem Indexa, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate, pretraživanja za Ispis i druge radnje na Indexu.

Zapisnik podataka i podataka o uređaju – automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, kada pristupate i koristite Index, čak i ako niste stvorili korisnički račun ili niste prijavljeni. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili Index (uključujući ako ste kliknuli na veze na aplikacije trećih strana), IP adresu, datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, informacije o događajima uređaja, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.

Kolačići i slične tehnologije – koristimo kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Možemo dopustiti i našim poslovnim partnerima da koriste ove tehnologije praćenja na Indexu ili angažirati druge da prate vaše ponašanje u naše ime. Više informacija o našoj upotrebi ovih tehnologija potražite u našim pravilima o kolačićima.

1.3 Informacije koje prikupljamo od trećih strana

Index može prikupljati informacije, uključujući i osobne podatke, koje drugi pružaju o vama, kada koriste Index ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih s informacijama koje prikupljamo putem Index-a. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.

Usluge treće strane – ako povezujete, povežete se ili se prijavite na Index putem usluga treće strane (npr. Google, Facebook), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracija i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirani su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi.

Ostali izvori – u opsegu dopuštenom primjenjivim zakonima, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su demografski podaci ili podaci potrebni za otkrivanje prijevara, od pružatelja usluga trećih strana i/ili partnera te ih kombinirati s našim podacima o vama. Možemo primati informacije o vašim iskustvima i interakcijama s našim partnerskim oglasnim mrežama.

2. KAKO KORISTIMO INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije, uključujući i osobne podatke, sa svrhama razumijevanja, poboljšanja i razvoja Indexa, mjerenja i poboljšanja oglašavanja i marketinga, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza.

2.1 Pružanje usluga, poboljšanje i razvoj Indexa
 • Omogućujemo vam pristup i korištenje Indexa;
 • Omogućujemo vam komuniciranje s drugim korisnicima;
 • Djelujemo, štititimo, poboljšavamo i optimiziramo Index i vaše korisničko iskustvo, primjerice obavljanjem analiza i provođenjem istraživanja;
 • Pružamo vam korisnička podršku;
 • Šaljemo vam poruke o uslugama ili korisničkoj podršci, ažuriranja, sigurnosna upozorenja i obavijesti o računu;
 •  Da bismo bili u mogućnosti pružati kvalitetnu uslugu, zaštititi, poboljšati i optimizirati Index te personalizirati i prilagoditi vaše korisničko iskustvo (kao što su prijedlozi za unos ili rangiranje rezultata pretraživanja), možemo provoditi profiliranje na temelju vaših interakcija s Indexom, povijesti pretraživanja i provedenih kupnji, podataka o vašem profilu i postavkama te drugih sadržaja koji ste poslali Indexu.

Obrađujemo ove informacije s obzirom na naš legitimni interes za funkcioniranje i poboljšanje Indexa i iskustva naših korisnika, kao i kada je to potrebno radi odgovarajuće provedbe ugovora s vama.

2.2 Stvaranje i održavanje pouzdanog i sigurnijeg okruženja
 • Otkrivanje i sprečavanje prijevara, neželjene pošte, zloupotrebe, sigurnosnih incidenata i drugih štetnih aktivnosti;
 • Provodimo sigurnosne istrage i procjenu rizika;
 • Provodimo provjeru podataka ili identifikacijskih podatka;
 • Pridržavamo se naših zakonskih obveza;
 • Provedimo naša Pravila korištenja i druga pravila;
 •  U vezi s gore navedenim aktivnostima, možemo provesti profiliranje na temelju vaših interakcija s Indexom, vašim informacijama o korisničkom računu i ostalim sadržajima koje dostavite Indexu te na temelju informacija dobivenih od trećih strana. U ograničenim slučajevima, automatizirani procesi mogu ograničiti ili obustaviti pristup Indexu, ako takvi procesi otkriju korisnika ili aktivnosti za koje smatramo da predstavljaju sigurnosni ili drugi rizik za Index, druge korisnike ili treće strane.

Ove informacije obrađujemo s obzirom na naš legitimni interes u zaštiti Indexa, kako bismo mjerili adekvatnu provedbu naših obveza prema vama i u skladu s primjenjivim zakonima.

2.3 Pružanje, prilagodba, mjerenje i poboljšanje oglašavanja i marketinga
 •  Šaljemo vam promotivne poruke, oglase i druge informacije koje bi vam mogle biti od interesa na temelju vaših preferencija (uključujući informacije o najnovijim vijestima, Indexu ili partnerskim kampanjama i uslugama) i oglase društvenih mreža, putem platformi društvenih mreža, kao što su Facebook ili Google, ili putem naših partnera u oglašavanju;
 • Prilagođavamo, mjerimo i poboljšavamo naše oglašavanje;
 •  Upravljamo programima preporuka, nagradama, anketama, nagradnim igrama, natjecanjima ili drugim promotivnim aktivnostima ili događajima, koje sponzorira ili kojima upravlja Index, njegovi partneri ili treće strane.
 •  Provodimo profiliranje vaših osobina i preferencija (na temelju informacija koje ste nam dali, vaše interakcije s Indexom, informacija dobivenih od trećih strana i vaše povijesti pretraživanja, da vam šaljemo poruke, oglase i druge relevantne informacije koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa;

Obrađujemo prikupljene podatke za svrhe navedene u ovom odjeljku, s obzirom na naš legitimni interes za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koje bi mogle biti dijelom vaših interesa.

2.4 Kontaktiranje

Možemo upotrijebiti vaše podatke kako bismo vas kontaktirali o različitim stvarima, kao što su:

 •  obavijesti o promjenama Indexovih pravila i Uvjeta korištenja;
 • provjeravanje o uslugama ili aktivnostima za koje ste se prijavili;
 •  odgovoriti vam kada ste nas kontaktirali ili odgovoriti na vaš komentar ili pritužbu;
 •  slanje obavijesti na vašem uređaju ako ste ih odabrali u svojim postavkama

Kontaktirat ćemo vas samo kada je to potrebno ili kada nam date svoje dopuštenje.

3. DIJELJENJE I OTKRIVANJE

Nikada nećemo prodavati vaše osobne podatke. Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:

3.1 Uz vašu suglasnost

Tamo gdje ste dali suglasnost, dijelimo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, kako je opisano u trenutku pristanka, kao što je slučaj kada ovlastite aplikaciju ili web stranicu treće strane za pristup vašem Korisničkom računu ili kada sudjelujete u promotivnim aktivnostima koje provode partneri Indexa ili treće strane.

3.2 Profili, oglasi i druge javne informacije

Index i Index oglasi vam omogućuju objavljivanje informacija, uključujući i osobne podatke, koje su vidljive široj javnosti. Na primjer:

 •  Dijelovi vašeg javnog korisničkog računa na Indexu ili Index oglasima – kao što su vaše ime, broj telefona, opis i grad, javno su vidljivi drugima;
 •  Stranice s oglasima javno su vidljive i uključuju informacije kao što su opis oglasa, lokacija, javna fotografija vašeg profila, adresu elektroničke pošte, broj telefona, adresu i sve dodatne informacije koje želite podijeliti;
 •  Ako pošaljete sadržaj u zajednicu ili forum za raspravu, blog ili društvenu medijsku poštu ili koristite sličnu značajku na Indexu, taj je sadržaj javno vidljiv;
 •  Kada nešto javno objavite, poput objavljivanja komentara koje javnost može vidjeti.

Na temelju našeg legitimnog interesa za promociju Indexa, možemo prikazati dijelove Indexa (npr. Vaš popis oglasa) na web stranicama kojima upravljaju poslovni partneri Index-a. Ako se Vaši oglasi prikazuju na web mjestu partnera, također se mogu prikazati informacije s vaše javne stranice profila.

Informacije koje javno podijelite na Indexu mogu se indeksirati pomoću tražilica treće strane. U nekim slučajevima možete isključiti ovu značajku u postavkama računa. Ako promijenite postavke ili sadržaj koji se javno prikazuje te tražilice možda neće ažurirati svoje baze podataka. Ne kontroliramo praksu tražilica trećih strana i oni mogu koristiti spremišta koja sadrže vaše zastarjele podatke.

3.3 Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava

Index može objaviti vaše podatke, uključujući i osobne podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ako i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezani ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi: (i) udovoljavanja našim zakonskim obvezama, (ii) pravnih postupaka i odgovora na tvrdnje uperene protiv Indexa, (iii) odgovaranja na provjerene zahtjeve, vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu, (iv) provođenja i upravljanja našim Uvjetima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili (v) zaštite prava, imovine ili osobne sigurnosti Indexa, njegovih zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.

Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (i) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (ii) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare prema Index oglasima ili našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz tih razloga, pokušat ćemo obavijestiti tog korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

3.4 Pružatelji usluga

Index oglasi koriste različite pružatelje usluga i tehnologije trećih strana (npr. Google, Facebook i sl.) koje nam pomažu pružati usluge vezane uz Index. Neke tvrtke koje nam pružaju usluge nalaze se izvan Europske unije. To dopuštamo samo ako smo zadovoljni njihovom razinom sigurnosti pri zaštiti podataka. Kada nam dajete svoje podatke, imajte na umu da bi se oni mogli prenijeti, pohraniti ili obrađivati na lokaciji izvan EEA.

Ne prodajemo vaše podatke nikome i to nećemo nikada raditi.

Pružamo zbirne statističke podatke i uvide koji pomažu ljudima i kompanijama razumjeti kako ljudi reagiraju na njihove objave, ponude, stranice i drugi sadržaj na Indexu i izvan njega.

3.4.1 Oglašivači

Oglašivačima pružamo izvješća o vrstama ljudi koji vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa, ali ne dijelimo podatke koji vas osobno identificiraju (podaci kao što su vaše ime ili adresa e-pošte, koji se sami mogu upotrijebiti kako bi vas se kontaktiralo ili identificiralo) osim ako nam date dopuštenje. Na primjer, pružamo opće demografske podatke i podatke koji zanimaju oglašivače (na primjer, da je oglas vidjela osoba koja živi u Splitu) kako bismo im pomogli bolje razumjeti njihovu publiku. Također potvrđujemo koji su oglasi na Indexu doveli do kupnje ili aktivnosti u vezi s oglašivačem.

3.4.2 Partneri za mjerenja

Dijelimo podatke o vama s društvima koja ih agregiraju kako bi pružila analitička i mjerna izvješća nama i našim partnerima.

3.4.3 Prodavatelji i pružatelji usluga

Pružamo podatke i sadržaj prodavateljima i pružateljima usluga koji podržavaju naše poslovanje, kao primjerice pružanjem usluga tehničke infrastrukture, analizom načina upotrebe naših proizvoda, pružanjem korisničke podrške, omogućavanjem plaćanja ili provedbom anketa.

3.4.4 Tijela za provedbu zakona ili pravni zahtjevi

Kada je to nužno radi pridržavanja zakonskih odrebi, dijelimo vaše podatke s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.

3.5 Društvene mreže

Tamo gdje je dopušteno prema primjenjivom zakonu, možemo koristiti određene ograničene osobne podatke o vama kako bismo ih podijelili s platformama društvenih ili drugih mreža, kao što su Facebook ili Google, radi generiranja potencijalnih kupaca, privlačenja prometa na naše web stranice ili drugog načina promoviranja naših usluga ili Indexa općenito. Ove se aktivnosti obrade temelje na našem legitimnom interesu za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koji mogu biti dijelom vašeg interesa.

Index ne kontrolira niti nadzire društvene medijske platforme s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke. Stoga sva pitanja o načinu na koji vaš davatelj usluga platforme društvenih medija obrađuje vaše osobne podatke treba uputiti takvom pružatelju usluga.

3.6 Poslovni transferi

Ako se Index obveže ili budu uključen u bilo koji postupak spajanja, pripajanja, stjecanja, reorganizacije, prodaje imovine ili stečajnog postupka, tada možemo prodati, prenositi ili dijeliti dio ili cjelokupnu našu imovine, uključujući vaše podatke koji su vezani uz takvu transakciju ili u pokušaj takve transakcije (npr. due diligence). O tome ćemo vas obavijestiti prije prijenosa vaših osobnih podataka i prije nego što vaši osobni podaci budi podložni drugačijim pravilima o zaštiti privatnosti.

3.7 Skupni podaci

Možemo također dijeliti agregirane/skupne informacije (informacije o našim korisnicima koje kombiniramo tako da više ne prepoznaju ili ne referiraju pojedinačne korisnike) i druge anonimne informacije za regulatornu usklađenost, analizu tržišta, demografsko profiliranje, marketing i oglašavanje te u druge poslove svrhe.

4. OSTALE VAŽNE INFORMACIJE
4.1 Analiza vaših komunikacija

Možemo pregledati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije na Indexu ili na stranicama Indexa na društvenim mrežama, za prevenciju prijevara, procjenu rizika, usklađenosti s propisima, istraživanje, razvoj proizvoda i korisničku podršku. Primjerice, kao dio naših prevencijskih napora, skeniramo i analiziramo poruke kako bismo zaštitili podatke o kontaktima i reference na druge web stranice. U nekim ćemo slučajevima možda skenirati, pregledati ili analizirati poruke kako bismo ispravili, poboljšali i proširili ponudu proizvoda. Koristimo automatizirane metode gdje je razumno moguće. Međutim, ponekad ćemo morati ručno pregledati neke komunikacije, kao što su slučajevi radi provjera prijevara i korisničke podrške ili kako bismo procijenili i poboljšali funkcionalnost automatiziranih alata. Nećemo pregledavati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije kako bismo vam poslali marketinške poruke treće strane, a nećemo niti prodavati recenzije niti analize tih komunikacija.

Te se aktivnosti provode na temelju našeg legitimnog interesa za osiguravanje usklađenosti s primjenjivim zakonima i našim Uvjetima, sprječavanje prijevara, promicanje sigurnosti i poboljšanje i osiguravanje odgovarajuće izvedbe naših usluga.

5. PARTNERI TREĆIH STRANA

Index može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane (“partneri treće strane”). Index oglasi ne posjeduju niti kontroliraju ove partnere treće strane i kada stupite u interakciju s njima, možete pružati informacije izravno partneru treće strane, Indexu ili oboje. Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

6. VAŠA PRAVA

Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na adresu zastitapodataka@index.hr. Imajte na umu da vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

6.1 Upravljanje vašim informacijama

Možete pristupiti i ažurirati neke svoje podatke putem postavki korisničkog računa. Ako ste odabrali povezivanje na Index putem aplikacije treće strane, kao što je Facebook ili Google, možete promijeniti postavke i ukloniti dozvolu za aplikaciju mijenjanjem postavki računa. Vi ste odgovorni za čuvanje vaših osobnih podataka ažuriranim.

6.2 Ispravak netočnih ili nepotpunih podataka

Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke o vama (a koje ne možete ažurirati na vašem korisničkom računu).

6.3 Zadržavanje i brisanje podataka

Općenito zadržavamo vaše osobne podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između vas i nas i kako bismo poštovali naše zakonske obveze.

6.4 Dostavljanje pritužbi

Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane Indexa, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

7. SIGURNOST

Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.

8. PROMJENE OVIH PRAVILA

Index i Index oglasi pridržavaju pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti na web stranicama Indexa i ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete s izmijenjenom Pravilima o zaštiti privatnosti, možete otkazati svoj račun. Ako ne otkažete svoj račun prije datuma kada izmjenjena Pravila o zaštiti privatnosti stupaju na snagu, vaš daljnji pristup i korištenje Indexu bit će podložno revidiranim Pravilima o zaštiti privatnosti.

9. KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati na:

INDEX PROMOCIJA d.o.o.
Radnička cesta 37 b
10 000 Zagreb

e-mail: zastitapodataka@index.hr

POLITIKA KORIŠTENJA KOLAČIĆA
1. Što su kolačići i tehnologije praćenja?

Kolačići (engl. cookies) su mali paketi podataka koji se upotrebljavaju za pohranu i primanje anonimnih identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo u web-pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver, upotrebljavaju se za slične svrhe. U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo „kolačićima”.

Kolačići nam pomažu pružati, zaštititi i poboljšati naše proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje upotrebljavamo mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima, upotrebljavamo ih za sljedeće svrhe:

 •  kako bi se sjetili informacija o vama, tako da nam ih ne morate ponovno davati;
 •  kako biste mogli ostati prijavljeni, čak i na različitim uređajima;
 •  kako bi nam pomogli da shvatimo kako ljudi koriste naše usluge i kako bismo ih mogli poboljšati;
 •  da bismo zaštitili vaš korisnički račun i podatke;
 •  kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za njihove proizvode, usluge ili ciljeve.
 •  kako bi nam pomogli da prilagodimo i personaliziramo Index, sjećajući se vaših preferencija i postavki;

Podaci pohranjeni korištenjem kolačićana Indexu I Index Oglasima ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika.

2. Postoje različite vrste kolačića:
2.1 Kolačići prve strane

Ove kolačiće postavlja web stranica koju posjećujete. I samo ih ta web stranica može čitati.

2.2 Kolačići treće strane

Ove kolačiće postavlja netko drugi, a ne vlasnik web stranice koju posjećujete. Index može sadržavati sadržaje drugih stranica koji mogu postaviti svoje kolačiće. Također, ako podijelite link na portalu Index, usluga na kojoj ga dijelite (na primjer, Facebook) može postaviti kolačić u vašem pregledniku. Nemamo kontrolu nad kolačićima treće strane – možete ih isključiti, ali ne putem nas.

2.3 Kolačići sesije

Ovi kolačići traju samo onoliko dugo koliko traje vaša mrežna sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom zatvaranja preglednika.

2.4 Trajni kolačići

Ovi kolačići ostaju na vašem računalu ili uređaju i nakon što zatvorite preglednik, a traju onoliko vremena koliko je određeno u kolačiću. Upotrebljavajmo trajne kolačiće kada trebamo znati tko ste duže od jedne sesije pregledavanja. Na primjer, upotrebljavamo ih kako bi se sjetili vaših postavki i sljedeći put kada nas posjetite.

2.5 Neophodni kolačići

Ovi kolačići omogućuju vam korištenje različitih dijelova Indexa. Bez njih vam ne možemo pružiti usluge koje ste tražili. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: kada se prijavite na Index, da bismo se sjetili stvari koje ste već učinili, na primjer – teksta koji ste unijeli u obrazac za registraciju, pa će i dalje biti tamo kada se vratite na stranicu. Također, pomaže nam da se sjećamo sigurnosnih postavki koje utječu na pristup određenom sadržaju.

2.6 Funkcionalni kolačići

Oni nam pomažu da prilagodimo Index, sjećajući se vaših preferencija i postavki. Na primjer, da se sjetimo vašeg omiljenog sadržaja, da vam ne prikazujemo iste poruke koje se odnose samo na nove posjetitelje ili da se sjetimo nekih drugih postavki.

2.7 Kolačići izvedbe

To nam pomaže da shvatimo kako posjetitelji koriste Index, kako bismo se mogli poboljšati. Oni nam pomažu da isprobavamo različite ideje. Ponekad angažiramo i druge kompanije da analiziraju kako posjetitelji koriste Index. Te tvrtke mogu postaviti vlastite kolačiće izvedbe. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: prikupljanje podataka o najčešćim posjetiteljima Indexa, kako bismo mogli poboljšati naše online usluge ili kako bismo se pobrinuli da web-lokacija ispravno funkcionira i da popravlja sve eventualne pogreške, kako bi poboljšali izgled i dojam Indexa.

2.8 Kolačići za oglašavanje

Radi se o kolačićima koje upotrebljavamo kako bi vam, prilikom posjete Indexa, mogli prikazati posebno ciljane oglase, ovisno o vašim preferencijama. Koristimo i mreže za oglašavanje koje mogu pratiti vaše pregledavanje na različitim web mjestima.

3. Koliko dugo traju kolačići?

Neki se brišu kada zatvorite preglednik na svojoj web-lokaciji ili aplikaciji. Drugi ostaju duže, ponekad zauvijek, i spremljeni su na vaš uređaj pa su tamo i kada se vratite.

4. Kako mogu kontrolirati svoje kolačiće i praćenje?

Kada nas prvi put posjetite, obavijestit ćemo vas o našim kolačićima.

Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite na stranicama vlasnika preglednika ili uređaja. Imajte na umu da, ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, to može značiti da ne možete pristupiti nekim uslugama Indexa i/ili Index oglasa ili da neki dio stranice neće ispravno raditi za vas.

Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.

5. Kako ću saznati o izmjenama ovih pravila?

Ponekad ažuriramo svoja pravila koja se tiču upotrebe kolačića i zaštite osobnih podataka. Ako napravimo važne izmjene, primjerice o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke, obavijestit ćemo vas. To može biti obavijest, elektronička pošta ili poruka u vašoj aplikaciji.

6. Kako mogu kontaktirati Index?

Saznajte više i kontaktirajte nas o svojim pravima:

 •  putem e-pošte: zastitapodataka@index.hr;
 •  poštom: INDEX PROMOCIJA d.o.o., Radnička cesta 37 b, Zagreb

I do professional SEO work. Contact us for global SEO service.yemlihatoker.com

 

Retro Rádió

A felhasználók régió vagy műfaj szerint kereshetnek, valamint név vagy frekvencia alapján kereshetnek állomásokat, így sokkal könnyebben tudnak ráhangolódni, mint egy hagyományos rádióval.  Online Rádió

blog author

SEO Uzmanı Yemliha Toker

Author

Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.

Leave a Comment