İnternet ortamında bir site veya bilgisayar programı oluşturmak için insanların bazı kodlama dillerini bilmesi gerekmektedir. Bu programlama dilleri kendi içlerinde oluşturdukları kod sütunları bulunmaktadır. Bu sütunların toplamına script denilmektedir. Script her kodlama dilinde farklılık göstermektedir. Çünkü her kodlama dilinin sistemi farklıdır.
Örnek vermek gerekirse HTML kodlamalar bütününe HTML Script’i adı verilmektedir. Scriptleri insanlar kendileri de hazırlayabilecekleri gibi genellikle hazır bir şekilde bulunabilmektedir. Bu hazır kodların kurulumu da oldukça kolaydır. Öncelikle internetten bulunan hazır script kodları indirilmelidir. Daha sonra bu kodlar bazı programlar yardımıyla açılmalı ve kullanıcının kullandığı sisteme uyan script kodlar belirlenmelidir. Bu kodlar Linux ve C Panel kullanıcıları için www klasörüne ait olmaktadır. Windows veya plesk kullanıcıları içinse httpdocs klasörü scriptler için uygundur.
Doğru kod bütününü doğru dosyaya atmak önemlidir. Bu işlemden sonra ftp (dosya transfer protokolü) için bir program açılmalı ve bu dosyaların transfer işlemi gerçekleştirilmelidir. Unutulmamalıdır ki veritabanı ile ilgili dosya başlangıçta ayrılmalı ve başka bir şekilde yüklenmelidir. Daha sonra sunucu üzerinde bir veri tabanı oluşturulmalı ve ayrılan veri tabanı dosyasını kurulan tabana yüklenmelidir.
Bu işlem için kurulan veri tabanının sunucusunda bulunan içe aktar bölümü kullanılabilir. Daha yüklenen dosya içerisinde config.php adlı bir dosya bulunacaktır. Bu dosya kodların görülebileceği not defteri veya herhangi bir kod programıyla açılmalıdır. Son olarak kurulan veri tabanındaki şifre ve kullanıcı adını doğru şekilde girerek kaydedilmeli. Bu işlemden sonra script kurulumu tamamlanacaktır.