Anti SEO ( Negatif SEO) Nedir?

Anti SEO ( Negatif SEO) Nedir?

Anti SEO ( Negatif SEO) çalışmaları bir web sitesinin Google sıralamasının düşürülmesi için yapılan çalışmalardır. Bir kaç değişik şekilde yapılabilmekte. Genellikle rakipleri alt sayfalara düşürmek için yapılan çalışmalardır.

Anti SEO Yöntemleri

Bu çalışmalar bir web sitesini Google tarafından belirlenen kriterlerin dışına çıkartmaktır. Bunlardan ilki web sitenizin performansını düşürecek DDoS saldırılardır. Bu saldırılarla web sitenizin hızını Google botlarının okuyamayacağı kadar düşürerek sitenizin sıralama kaybetmesine neden olur.

Diğer bir anti SEO  çalışması ise Spam backlinkerdir. SEO çalışmaları doğal görünmek zorundadır. Google çalışmaların doğal olmadığını anladığında sitenize ceza verir. Sitenizin hiç backlinki yokken bir anda 2.000-50.000 arası bir backlinki olursa Google bu backlinkleri Spam olarak görür ve bu durum  sıralamanızın düşmesine neden olur. Backlinkler genellikle paket olarak satılmaktadır ve genellikle bu paketleri satın alan siteler bu duruma düşmektedir. Bu nedenle paket halinde satılan backlinklerden uzak durunuz size fayda sağlamak yerine zarar verecektir.

Anti çalışmalarının belki de en akıllıca olanı indexlenmemiş içeriğin alınıp başka bir sitede paylaşılmasıdır. Sitenizde paylaştığınız bir makaleyi index almadan o makalenin alınıp başka bir sitede sizden önce index alması durumudur. Google ilk index alan yazıyı orijinal olarak kabul eder ve sizin sitenizdeki yazı kopya içerik olarak görülür ve bu da sıralamanızı düşürebilir.

Bu nedenle yazınız index almadan sosyal medya ve benzeri ortamlarda yazınızı paylaşmanızı tavsiye etmiyoruz.

Anti SEO Nasıl Önlenir?

Anti SEO çalışmalarını önlemek için alınan backlinkleri sürekli kontrol etmeli ve sizinle ilgili olmayan backlinkleri temizlemelisiniz.  Anchor text sonuçlarını kontrol ederek sizin bilginiz dışında olanları ortadan kaldırmanız gerekir. Bizler bu konuda Ahrefs gibi dünyaca ünlü SEO yazılımları kullanarak, günlük olarak sitelerin tüm backlink oluşumlarını takip ediyoruz. Bilgimiz dışında oluşan tüm backlinkler liste oluşturularak, uygun yönergelerle reddediliyor. Böylece sitemiz hiçbir zarar görmüyor.

DDos ataklarını için ise host hizmeti aldığınız yerde önlem alınması gerekiyor. Sunucunuzda DDoS saldırılarını önlemek için güvenlik duvarlarının aktif olması gerekmektedir. Uygun zamanlarda trafik yoğunluğu testleri yaparak, bu saldırılara hazır olmamız gerekmektedir.

Bu çözüm yolu ise siteniz için yapılan linkleri  bir not defterine listeleyip google’ye rapor etmek. Bana göre %100 etkili yöntem budur. Peki bunu nasıl yapıcağız ? Öncelikle Google Webmaster Araçlarında sitenizi eklemeniz gerekmektedir var ise bu ( https:/www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main ) linke girerek Bağlantı reddetmek istediğinizi siteyi seçin yani anti seo yapılan siteyi seçin daha sonra not defterine topladığınız dosyayı upload ediniz ve gönderiniz.

blog author

SEO Uzmanı Yemliha Toker

Author

Profesyonel SEO Uzmanı ve E-ticaret uzmanıyım. https://yemlihatoker.com web adresim aracılığı ile SEO hakkında yanlış bilinen gerçekleri bildirmek ve SEO'yu öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.

Leave a Comment