İnsanların her gün kaç blog yayını yayınladığını tahmin edin.
Herhangi bir fikir var mı?
WordPress alt yapısı altında kullanıcılar her gün 2 milyondan fazla yayın yayınlıyor. Her saniye 24 blog yazısı yayına alınıyor. Bu, kullanıcıların beş cümleyi okurken yaklaşık 216 blog yayını yayınladığı anlamına gelir. Ve bu sadece WordPress kullanıcılarından gelen veridir. Tüm blog yayınlarını sayacak olsaydık, bu sayı kesinlikle daha yüksek olurdu.
Bu veriler ışında ön plana çıkmanın ne kadar zor olduğunu görebiliriz. Ancak içeriklerimizi başarılı bir hale getirmek istiyorsanız yapmanız gerekenler vardır.
Bir makaleyi yazmak için genellikle 4-5 saat harcarken, her bir içeriği optimize etmek için harcadığım on dakika en önemli kısımdır.
Herhangi bir günde, insanlar 2,2 milyondan fazla arama yapıyor . Ve bu sadece Google’da – diğer arama motorlarını şimdilik hesaba katmıyoruz.
Bu nedenle, Google’ın ön sayfasında görünmek, büyüyen bir işletme ile iflas etmiş bir işletme arasındaki fark gibidir. Kim ön planda ise pastadan büyük payı almaya hak kazanır.
SEO ne anlama geliyor?
Muhtemelen arama motoru optimizasyonu anlamına geldiğini biliyorsunuz, ancak neyi optimize etmeniz gerekiyor?
Tasarım mı? Yoksa yazı mı? Ya da belki bağlantılar.
Kısaca hepsini yapmanız gerekiyor ve daha fazlasınıda uygulamanız gerekiyor.
SEO Kılavuzuna Başlayalım
Tanım: SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. Organik sonuçlar olarak da bilinen, reklamlardan sonra gelen bölümde, arama yapıldığında Google ilk sayfada en üst sıralarda olma sanatıdır.
Daha farklı bir anlatım tarzı ile yazarsak,
SEO söz konusu olduğunda, siz, arama motoru ve arama yapan kişi vardır. Yemek tarifleri hakkında bir makaleniz varsa, arama motorunun (tüm vakaların% 90’ında) “Yemek Tarifleri” ifadesini arayan herkese en iyi sonuç olarak göstermesini istersiniz.
SEO, Google’un, birisi bu anahtar kelimeyi aradığında en iyi sonuçlardan biri olarak yayınınızı içermesi için makaleniz üzerinde çalışmak zorunda olduğunuz işin özüdür
SEO’ya Derinlemesine Giriş Yapalım
SEO neye benziyor ve neden önemlidir?
Daha önce söylediğimiz gibi, çevrimiçi yapılan işlemlerin büyük çoğunluğu bir arama motoruyla başlar ve arama yapanların yaklaşık % 75’i Google’da aramaya başlarlar.
Bunu Google’daki ilk beş sonucun tüm tıklamaların %67’sini almasıyla birleştirin ve arama motoru optimizasyonunun neden bu kadar önemli olduğu hakkında ana fikre sahip olmuş olursunuz.
Web’de dolaşırken, Google’ın ilk sayfasına ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bir şaka vardır: “Ölü bir gövdeyi gizlemeniz gerekiyorsa, bunu Google arama sonuçlarının ikinci sayfasına yerleştirmelisiniz.”
Blog yayınınız, makaleniz veya ürününüz Google arama sonuçlarında ilk sayfa dışında ise trafik konusunda ölü noktadadır demektir. Ancak, arama motoru sonuçlarında nasıl ilk gösterileceğini anlamak için önce aramanın nasıl çalıştığını bilmeniz gerekir.
Arama Nasıl Çalışır:
Artık SEO’nun temelleri hakkında bir fikriniz olduğuna göre, bazı bileşenlerine ayrıntılı bir şekilde göz atalım.
Google arama algoritmalarını oldukça iyi koruyor ve 200’den fazla belirleyici faktörün tümü herkese açık olmasa da, büyük bir kısmını tecrübe ve araştırma ile hangi faktörler olduğunu öğrendik. Ama öncelik bir konuda özellikle bir bilgi vermek istiyorum. SEO gücünün iki yüzü vardır ve şu anda kendinizinkini seçmeniz gerekir.
White Hat SEO – Black Hat SEO
Bildiğiniz gibi, sadece hızlı bir para kazanmaya çalışmak yerine uzun vadeli girişimcilik oyunu oynuyorum. Arama motoru optimizasyonu ile aynıdır.
SEO’yu zengin olma veya hızlı büyüme üzerine kurulu bir kurgu ile yapacaksanız, muhtemelen Black Hat SEO’yu seçeceksiniz.
Bu çalışma biçimi, içeriğinizi yalnızca arama motoru için optimize etmeye odaklanır, insanları düşünmez. Bu yolu seçenler için kural yoktur. Her türlü spam eğilimli çalışma içerisine girerler. Üst sıralara da çıktıkları görülür. Tabi ne kadar kalıcı oldukları tartışılır. Pimi çekilmiş el bombası gibi projenin patlaması an meselesidir. Belirli bir zaman sonra Google’da bu tür projelere çok ciddi ve geri dönülemeyen cezalara çarptırır. Buda tam bir pazarlama felaketi demektir.
Bu yolla iş yapanlar sürekli Google güncellemelerini takip ederler ve kuralları aşmak için sürekli yeni yollar ararlar. Her zaman diken üstündedirler.
White HaT SEO ise sürdürülebilir bir online iş kurmanın yoludur. SEO’yu bu şekilde yapıyorsanız, tamamen kullanıcı odaklı bir proje ile yol alırsınız. Tüm içerik yapınız, insanların ihtiyacı ve deneyimlerine göre planlanır.
Gücün tarafını akıllıca seç , genç Padawan.
Ne yazık ki, bu her zaman kolay değildir.
Bildiğiniz gibi, hayat her zaman siyah veya beyaz değildir.
Aynı şey SEO için de geçerlidir. Aslında ‘ White Hat ve Black Hat tartışmasının’ ortasında ele almam gereken bir şey var.
Gray Hat SEO
Gray Hat SEO, adından da anlaşılacağı gibi, biraz beyaz ve biraz siyahtır. Bu, beyaz şapkaların en beyazı kadar saf veya masum olmadığı anlamına gelir. Ancak, siyah şapka olabildiğince açık bir şekilde manipülatif değildir.
Kimseyi kandırmaya veya kasıtlı olarak sistemi Gray Hat ile oynamaya çalışmıyorsunuz. Ancak, belirgin bir avantaj elde etmeye çalışıyorsunuz.
Bakın, Google’ın standartları inanmanızı istedikleri kadar net değil. Çoğu zaman, çelişkili şeyler bile söyleyebilirler.
Örneğin, Google, bağlantı oluşturmak için blog içeriklerinden hoşlanmadıklarını bildirmiştir.
Peki markanızı büyütmek için blog oluşturmaya ne dersiniz? Farkındalık oluşturmak, sitenize geri yüksek kaliteli trafik oluşturmak ve endüstride bir ev ismi haline getirmek için ne yaparsanız?
Online pazarlamayı ve özellikle SEO’yu bu kadar eğlenceli yapan şey budur. Bu bir oyun. Ve iki rakip kazanmak için farklı yöntemler deneyebilir.
SEO her zaman değişir. Kurallar genellikle kötü tanımlanmıştır.
Ayrıca, ‘kurallar’ olarak bildiğimiz şeylerin çoğu sadece tahminler yapan veya veri eğilimlerini ilişkilendiren SEO uzmanlarıdır.
Bu yüzden Gray Hat SEO‘un azda olsa gireceği çok yer var.
Siege Media’dan Ross Hudgens gibi süper akıllı SEO’lar, ölçeklenebilir bağlantı kurma taktikleri hakkında çok konuşuyor.
Herhangi bir bağlantı üreteceklerse, tüm pazarlama taktiklerinin günün sonunda ölçeklenebilir olması gerekir.
Ama işte bu fikirle ilgili sorun.
Hemen hemen her ‘ölçeklenebilir bağlantı kurma taktiği’, nasıl yaptığınıza bağlı olarak belirli oranlarda Black Hat SEO’ya girer
Ross, The New York Times gibi günlük devasa ziyareti olan markaların bile bağlantı kurmak için çalışmalar yaptığını gösteriyor. Teknik olarak bunun Google’ın kurallarına aykırı olduğunu düşünebilirsiniz.
Şimdi, teknoloji veya beslenme gibi bazı endüstrilerde bağlantılar kurmak kolay olabilir. Günlük olarak bu konular hakkında konuşan binlerce blog var.
Aynı şey, örneğin kumar oynamak gibi daha az tuzlu diğer endüstriler için de geçerlidir.
Hukuk firmaları da yüksek kaliteli bağlantılar kurmakta zorlanmaktadır. Çünkü direkt reklam yapmaları yasaktır. Bu yüzden daha önce değindiğimiz gibi bazı özel bağlantı kurma yollarını sıklıkla kullanıyorlar.
Başka bir sorun, arama motoru sıralamalarının hala olması gerektiği kadar iyi olmamasıdır.
Elbette, RankBrain gibi yeni algoritma gelişmeleri dramatik bir şekilde yardımcı olmuştur. Ama henüz tam olarak her şey çözülmüş değildir.
Bu nedenle Glenn Alsop gibi insanlar, Google’un bu yaklaşıma karşı tekrarlanan uyarılarına rağmen , kendi özel blog ağlarını oluşturmak gibi gri veya siyah şapka taktikleri yaptığını açıkça kabul ettiler.
Glen , örnek olarak ‘ Bloglamanın geleceği ‘ sorgusu için tek bir arama sonucu sayfasına işaret eder .
Onun sitesi bu örneğin altında yer alıyor. Ancak şunu belirtiyor:
- Sayfanın rekabete göre daha fazla bağlantısı var.
- Alan adı yarışmasından daha yüksek bir alan yetkisine sahip.
- Sayfa rekabeti, rekabete göre daha iyi.
Peki burada neler oluyor? açıklama ne olabilir?
Google genellikle bu üç göstergenin en önemli olduğunu kabul eder. SEO uzmanları da bu konuda hemfikir.
Yine de bu gerçek hayatta gerçekleşmiyor. Sistemi hala belirli bir dereceye kadar oynayabilir veya manipüle edebilirsiniz. Eskisi kadar kötü değil, ama sorun hala var.
Geçen yıl, WordStream kurucusu Larry Kim bu yıl için birkaç benzersiz SEO tahmini açıkladı
Bunlardan biri, daha fazla trafik elde etmek için arama motoru sonuç sayfası (SERP) tıklama oranlarını (TO) artırmaya odaklandı.
Bunun yeni bir gri şapka taktiği olacağını tahmin ediyor.
Başka bir örnek, organik erişiminize biraz destek vermek için Facebook’tan gelen trafiği artırmak olabilir.
Gray Hat SEO’nun iyi ya da kötü olduğunu söylemiyorum. Buna siz karar vereceksiniz.
Ancak, insanların kamuoyunda tartıştıklarını nadiren duyduğunuz bir konuya ışık tutuyorum:
SEO sıfır toplamlı bir oyundur.
Rakiplerinizin çoğu zirveye ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacak. Bu sizi yerinizden eder ve sizi daha da belirsizliğe iter. Bu nedenle, hangi yolu izleyeceğinize ve ne derece risk alabileceğinize karar vermeniz gereklidir.